dunavmost.comВидео: nettvshumenТова са  останките от някогашният легендарен ресторант Юртата край Шумен.Кръглата сграда е построена през

...
dunavmost.comВидео: nettvshumenТова са  останките от някогашният легендарен ресторант Юртата край Шумен.Кръглата сграда е построена през
Коментари Харесай

Легендарен ресторант край Шумен тъне в разруха

dunavmost.com

Видео: nettvshumen

Това са  останките от тогавашният легендарен  ресторант   Юрта та край  Шумен .

Кръглата  постройка  е издигната през 1898 година, по-късно там е склад на военните, а след построяването на монумент ``Създатели на българската държава`` през 1981 г.  постройка та е преустроена в  ресторант .



Понеже сезонът е такъв  постройка та едвам се вижда от шубраци и дървета.

Отвън лятната градина съвсем няма промени за този дълъг интервал от време като се изключи рисунката на обядващи животни, която може да бъде тълкувана друго от всеки. 

Под кухнята пък е цялостно с още голям брой дребни стаи и пространства, като още тоалетни, душове, асансъорче, хранилища евентуално, котелно и така нататък

Покривът след ремонта не е мръднал. Плочките в кухнята изглеждат сега като че ли са стреляли с Калашник по тях. Най-големи вреди, обаче е понесла фурната. Почти цялата е разрушена единствено, с цел да вземат стоманеният й похлупак и рамките. Почти цяла стена до нея е паднала или разрушена също.

 

След време само кръглата каменна  постройка  ще остане. Не се знае дали в миналото изобщо още веднъж ще бъде нещо това място. Най-много гората да го погълне напълно, както ще се случи с незавършената резиденция на Тодор Живков край  Шумен  например.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР